Prive Lening

prive leningWanneer u op zoek bent naar een mogelijkheid om privé een investering te doen kunt u een beroep doen op de privé lening of de particuliere lening. Een particuliere lening is een lening die het zoals de naam reeds doet vermoeden een door particulieren mogelijk gemaakte lening. De privé lening kan de financiering van een nieuwe aankoop als doel hebben, maar ook voor een beetje extra financiële ruimte in het huishouden zorgen. In ieder geval is een privé lening bestemd voor private personen. In sommige gevallen wordt een privé lening ook gebruikt om te helpen bij de opstart van een bedrijf.

Particuliere Lening

Een particuliere lening is doorgaans een zeer klassieke lening. Dit wil zeggen dat bij een particuliere lening de kredietvoorwaarden bindend zijn, maar in sommige gevallen ook flexibel. Het ligt er net aan bij wie u het afsluit en wat de voorwaarden zijn. Soms lijkt een particuliere lening echter ook op een persoonlijke lening waar niet van kan worden afgeweken. Doet u dit wel, dan is het bij een privé lening zo dat er een bepaalde boete in rekening wordt gebracht. De rente bij een particuliere lening mag dan soms laag liggen, er zijn echter maar weinig mensen die u van een particuliere lening willen voorzien. Als u liever meer zekerheid heeft kunt beter voor een persoonlijke lening kiezen bij een aanbieder van Persoonlijke Leningen.

 

Het is mogelijk om deze rente op twee verschillende manieren in rekening te brengen. Doorgaans is het bij een particuliere lening zo dat er een vaste rente in rekening wordt gebracht met een vaste aflossingstermijn. Maar een privé lening tegen een flexibele rente is eveneens mogelijk.

In sommige gevallen wordt er met een prive lening of particuliere lening ook een lening tussen familieleden verstaan. Dit komt relatief vaak voor. Voorwaarden wat betreft afbetaal termijnen en dergelijke worden dan vaak mondeling afgesproken.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet